Praktische zaken

Op dit moment zijn er voor geneeskunde en gezondheidswetenschappen mogelijkheden om een stage via MUSTANGH in het West Gonja Hospital te lopen. Helaas hebben we nog geen stagemogelijkheden voor andere faculteiten, deze hopen we in de toekomst wel te ontwikkelen. Het staat vrij om contact op te nemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voorbereiding
De rol van MUSTANGH:
– Coursebook: Studenten worden zeker niet ongeïnformeerd naar Ghana gestuurd. Studeren in het buitenland vereist een goede voorbereiding. Er is daarom voor de zesdejaars geneeskundestudenten een uitgebreid “Ghana student coursebook” samengesteld met daarin informatie over het land, de religie en de gezondheidszorg. Ook vind je hier een checklist en handige tips van studenten die je voor zijn gegaan.
– Visum: De onderwijscoördinator van MUSTANGH zal de studenten begeleiden bij het regelen van een visum.
– Pick up + overnachting: We zullen zorgen voor een pick-up vanaf het vliegveld bij aankomst in Ghana en helpen je bij het regelen van de reis naar Damongo.
– Contact: Er wordt regelmatig contact gehouden met de studenten tijdens hun verblijf in Ghana. Hierbij zullen we studenten af en toe vragen een aantal kleine taken voor MUSTANGH uit te voeren in Ghana. Om er zeker van te zijn dat de studenten die naar het WGH mogen MUSTANGH op een goede manier representeren, zul je op de hoogte worden gebracht omtrent het beleid en de activiteiten van MUSTANGH.

Solliciteren GEZP:
Wanneer je in je zesde jaar je GEZP in Ghana wilt doen, moet je solliciteren via Eleum om toegelaten te kunnen worden.

Lees meer:
MUSTANGH-huis
Ervaringen