Praktische zaken

Op dit moment zijn er voor geneeskunde en gezondheidswetenschappen mogelijkheden om een stage via MUSTANGH in het West Gonja Hospital te lopen. Helaas hebben we nog geen stagemogelijkheden voor andere faculteiten, deze hopen we in de toekomst wel te ontwikkelen. Het staat vrij om contact op te nemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voorbereiding
De rol van MUSTANGH:
– Coursebook: Studenten worden zeker niet ongeïnformeerd naar Ghana gestuurd. Studeren in het buitenland vereist een goede voorbereiding. Er is daarom voor de zesdejaars geneeskundestudenten een uitgebreid “Ghana student coursebook” samengesteld met daarin informatie over het land, de religie en de gezondheidszorg. Ook vind je hier een checklist en handige tips van studenten die je voor zijn gegaan.
– Visum: De onderwijscoördinator van MUSTANGH zal de studenten begeleiden bij het regelen van een visum.
– Pick up + overnachting: We zullen zorgen voor een pick-up vanaf het vliegveld bij aankomst in Ghana en helpen je bij het regelen van de reis naar Damongo.
– Contact: Er wordt regelmatig contact gehouden met de studenten tijdens hun verblijf in Ghana. Hierbij zullen we studenten af en toe vragen een aantal kleine taken voor MUSTANGH uit te voeren in Ghana. Om er zeker van te zijn dat de studenten die naar het WGH mogen MUSTANGH op een goede manier representeren, zul je op de hoogte worden gebracht omtrent het beleid en de activiteiten van MUSTANGH.

Solliciteren GEZP:
Wanneer je in je zesde jaar je GEZP in Ghana wilt doen, moet je solliciteren via Eleum om toegelaten te kunnen worden.

Huisvesting: Het MUSTANGH-huis
MUSTANGH bezit in Damongo het MUSTANGH-huis, waar de studenten tijdens hun GEZP kunnen verblijven. Wij vinden het erg belangrijk dat de studenten gedurende hun verblijf een goed thuis hebben. In het huis verblijven meestal 2 à 3 studenten tegelijkertijd. Het huis zal ook dienen als verblijfplaats van tijdelijke bezoekers, zoals bezoekers vanuit MUSTANGH, de UM of familieleden.

Het huis voldoet aan de behoeftes om een goede leeromgeving te kunnen vormen voor de studenten. Zo is er internet en een kleine bibliotheek met medische boeken aanwezig.

Het huis bevindt zich in het rijtje artsenwoningen en wordt ’s nachts bewaakt door de nachtwaker, Kassim. Mary is de huishoudster en zal met liefde voor de studenten koken, wassen en poetsen, dit alles in overleg.

Studenten betalen tijdens hun verblijf in het MUSTANGH-huis een huurbijdrage, waarvan de gas-water-lichtrekeningen worden betaald, het huis wordt onderhouden en de huishoudster en de nachtportier worden betaald.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer: Ervaringen