• Universiteitssingel 50, 6200 MD Maastricht
  • +31619641026

Shirley Thijssen: Keuze-co

Tijdens je keuze coschap is het mogelijk om praktische vaardigheden te oefenen, wanneer je wenst krijg je hierbijsupervisie. De hoeveelheid praktische vaardigheden is afhankelijk van de afdeling waarop je staat.

Vanwege de taalbarriere is het essentieel om samen te werken met een vertaalster. Op de outpatient department zijn deze vrijwel altijd beschikbaar. Op de afdelingen gaf dit vaker problemen. De verpleegkundigen spreken naast engels vaak een lokale taal. Echter sprekende opgenomen patienten vaak allerlei verschillende talen en heb je dus telkens een andere verpleegkundige nodig om te vertalen.

Tijdens de weekenden heb je genoeg tijd om te ontdekken wat Ghana nog meer te bieden heeft. Het is bijzonder om een keer een kerkdienst te bezoeken. Het is fijn om dan met mensen van het ziekenhuis mee te gaan. Tevens vond ik het erg waardevol om een Fulanikamp te bezoeken.

In de weekenden hebben we de Kintampo watervallen, moskee in Larabanga en meerdere keren het Mole national park bezocht. Het is fijn om na een drukke werkweek even een nachtje ergens anders te slapen, zo haal je het maximale uit je korte weekend.

Ik vond het bijzonder en mooi om te zien hoe snel je onderdeel wordt van eengemeenschap. Damongo is een dorp met een hechte gemeenschap