Moeder en kind projecten

Couveuse

Al langere tijd had het ziekenhuis gevraagd naar een couveuse. Na gedegen onderzoek over hoe vaak deze couveuse dan gebruikt zou worden (en of deze dus daadwerkelijk noodzakelijk was), welke verschillende couveuses er zijn en welke functies de couveuse zeker moet hebben om tot nut te zijn voor het WGH werd besloten alsnog een couveuse te sponsoren. Dit project is mede mogelijk gemaakt door De Pietenbende. Het West Gonja Hospital was natuurlijk erg blij om dit te horen. De couveuse is ondertussen aangeschaft en in gebruik genomen.

Bouw kinderafdeling

Door de ontvangen steun van o.a. de Observant, Universiteit Maastricht en het NCDO zijn we in september 2006 gestart met de bouw van de nieuwe kinderafdeling. Het bouwplan van Roland van Ginderen is uitvoerig doorgenomen op budgettair, bouw en uitvoeringstechnisch gebied. Dit heeft ertoe geleid dat onder toezicht van consultant Sylvester en met de inzet van aannemer Zack een knap staaltje Afrikaanse bouwkunde is verricht. Onder directe aanwezigheid en supervisie van MUSTANGH is de bouw van de kinderafdeling eind 2007 afgerond en in februari 2008, in aanwezigheid van Dhr. Marius de Jong, Secretaris van de Nederlandse Ambassade in Ghana, op feestelijke wijze geopend.

Bouw verloskundige afdeling

Met geld van de Ghanese regering was het ziekenhuis begonnen met de bouw van de verloskundige afdeling, maar er moesten nog enkele verbeteringen gedaan worden aan de elektriciteit en waterleidingen om hem helemaal gebruiksklaar te maken. Helaas had het ziekenhuis hier geen geld meer voor beschikbaar. Met de bijdrage van de vrienden van MUSTANGH hebben we in 2007 de ‘finishing touch’ van de verloskundige afdeling kunnen realiseren en is deze inmiddels in gebruik genomen.