• Universiteitssingel 50, 6200 MD Maastricht
  • +31619641026

Missie

Educatie
MUSTANGH heeft de unieke mogelijkheid gecreëerd voor voornamelijk 6e-jaars geneeskundestudenten om hun achttien weken durende Participatie in de Gezondheidszorg (GEZP) in het West Gonja Hospital in Ghana, te vervullen.  Studenten kunnen in het WGH leren met grote verantwoordelijkheden om te gaan en dus eigen beslissingen te nemen. De studenten leren te vertrouwen op hun eigen kennis en vaardigheden.

Naast de unieke ervaring voor de studenten, zorgt het aanwezig zijn van deze studenten in het WGH ook voor kennisuitwisseling. Er is een groot een artsentekort in het West Gonja District. Kijkend naar het feit dat zesdejaars geneeskundestudenten een dermate kennis hebben dat ze mankracht kunnen bieden aan het WGH, kan er een wezenlijke bijdrage geleverd worden om de gezondheidszorg in het West Gonja District naar een hoger plan te tillen.

Door de braindrain is er een te kort aan medische kennis in dit deel van Ghana. Dit willen wij tegengaan door personeel op te leiden en deze op deze manier te binden aan het West Gonja Hospital. De huidige medewerkers van het West Gonja Hospital willen wij nascholing, trainingen en cursussen aanbieden, om zo de gezondheidszorg te verbeteren.

Support
Wij willen het West Gonja District financieel  en materieel steunen, omdat de gezondheidszorg in het West Gonja district minder goed ontwikkeld is dan in Nederland. Onze financiële en materiële bijdragen zullen zoveel mogelijk gerelateerd zijn aan educatie. Een voorbeeld hiervan is: apparatuur met bijbehorende trainingen en opleidingen. MUSTANGH wil ervoor waken om te grote projecten aan te pakken. Hierbij kun je denken aan bouwprojecten, renovaties. Belangrijk is dat van te voren duidelijk wordt of iets haalbaar is of niet.

Ontwikkelingen binnen MUSTANGH Foundation
MUSTANGH biedt studenten de kans om zich te ontwikkelen door plaatsen aan te bieden in het bestuur of de commissies. Studenten kunnen hierdoor groeien op persoonlijk gebied en ontwikkelen daarnaast competenties als communiceren, organiseren en samenwerken.

 

 

 

Lees meer: Jaarverslagen