Voorstelstukjes bestuur

Het bestuur van MUSTANGH Foundation 2019-2020 heeft zich als volgt geconstitueerd:

Voorzitter: Julia van den Brink

Hallo, daar ben ik weer! Na een fantastisch jaar in het bestuur van MUSTANGH kan ik nog geen afscheid nemen van deze mooie organisatie. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd over de organisatie en de cultuur en gezondheidszorg in Ghana en heeft MUSTANGH een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik heb mij met heel veel plezier ingezet voor ons doel en ik doe dit graag nog een jaartje. Nog wat fun facts over mij: Ik riep als klein meisje niet dat ik prinses wilde worden, maar kinderarts (inmiddels ga ik naar mijn derde jaar Geneeskunde, dus kleine Julia had groot gelijk); Ik ben een jaar au pair geweest bij een Zuid-Afrikaans gezin in het mooie Engeland; Ik ben een groot musicalfan en ben dus regelmatig in het theater te vinden. Ik hoop dit jaar weer veel mooie dingen te bereiken en er een heel leuk jaar van te maken met het bestuur. Ik heb er zin in!

 

 

Vicevoorzitter: Véronique Hulsmans

Hallookes! Mijn naam is Véronique Hulsmans. Ik ben 21 jaar oud en zit alweer in het laatste jaar van mijn bachelor Geneeskunde. Ik ben opgegroeid in een klein stadje in België net over de grens, maar een half uurtje van Maastricht.  Na de middelbare school te hebben afgerond ben ik naar het pittoreske Maastricht verhuisd. Voor Geneeskunde heb ik nog een jaar Gezondheidswetenschappen gestuurd. Van kleins af aan wilde ik dokter worden. Het in staat zijn om iemand te helpen en een leven te verbeteren, leek me geweldig. Mijn familie bestaat uit veel artsen, dus je zou kunnen zeggen dat het in het bloed zit! Naast studeren, probeer ik ook tijd te maken voor andere leuke dingen. Zo zit ik bij studentenvereniging KoKo en bij het damesdispuut Popino. Vrijwilligerswerk bij Artsen Zonder Grenzen heeft me altijd al aangesproken. Ik hoop dat ik ooit de kans krijg om hiervoor te mogen werken als ik eenmaal arts ben. In het jaar 2018-2019 werd ik lid van het MUSTANGH bestuur als PR-commissaris. Ik heb me ingezet om MUSTANGH op de kaart te zetten bij de studenten van de FHML. MUSTANGH sprak me al gelijk aan. Vooral het feit dat je met een groep studenten toch een grote invloed kan hebben. MUSTANGH houdt het kleinschalig, maar de effecten van je inzet zijn direct te zien. Aankomend jaar doe ik een tweede bestuursjaar, maar nu als vice-voorzitter. Ik heb enorm veel zin om nog een jaartje langer te mogen bijdragen aan het mooie doel dat MUSTANGH voor ogen heeft.

 

Secretaris: Anna Masud

Hey! Ik ben Anna Masud, 20 jaar oud en ik woon in Geleen. In het jaar 2017-2018 heb ik een jaar Biomedical Sciences gestudeerd omdat ik helaas niet door de selectie van Geneeskunde was gekomen. Dolgelukkig kan ik nu vertellen dat ik mooi in mijn tweede jaar Geneeskunde zit en het erg naar mijn zin heb, het is namelijk altijd al een droom van mij geweest om dokter te worden. Ik hou van sporten, reizen, af te spreken met vrienden, spelen met mijn kleine zusje en haar vooral heel erg verwennen! Vrijwilligerswerk en organisaties zoals Artsen Zonder Grenzen hebben mij altijd al heel erg aangesproken. In 2016 ben ik naar Zuid-Afrika en in 2018 naar Papoea-Indonesië gereisd met Stichting Global Exploration. Hier hebben wij drie weken lang vrijwilligerswerk uitgevoerd. De Afrikaanse cultuur heeft een hele goede indruk op mij achtergelaten. MUSTANGH combineert de twee dingen die mij erg aanspreken, namelijk een Afrikaans land en gezondheidszorg. Komend jaar ga ik de secretarisfunctie van MUSTANGH op mij nemen, waar ik erg naar uit kijk!

 

Penningmeester: Meral de Jong

Hoi allemaal! Ik ben Meral de Jong en ik zal dit jaar de rol van penningmeester bij MUSTANGH gaan vervullen. Ik ben 18 jaar oud en begin in academisch jaar 2019/2020 aan mijn tweede jaar van de Bachelor Biomedical Sciences. Naast zo af en toe studeren, hou ik me vooral bezig met voetballen, werken, Happy Socks sparen, koken, eten, snowboarden, surfen, parachutespringen, slapen en reizen. Daarnaast hou ik als echte Brabander natuurlijk ook erg van gezelligheid in gezelschap van familie en/of vrienden. Doordat ik al eerder vrijwilligerswerk in Uganda heb gedaan, heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe oneerlijk de welvaart en de middelen in de wereld verdeeld zijn. Dit is mij altijd bij gebleven, waardoor ik gelijk geïnteresseerd was toen ik van MUSTANGH hoorde. Ik vind het mooi dat een organisatie die door studenten bestuurd wordt, zo’n groot verschil kan maken voor de mensen die afhankelijk zijn van het West Gonja Hospital. De doelen en visies van MUSTANGH zijn iets waar ik 100% achter sta en waar ik me dan ook volledig en met heel veel plezier voor ga inzetten komend jaar!

 

Onderwijscommissaris: Lizy van Eijk

Lieve allemaal, mijn naam is Lizy van Eijk, ik ben 20 jaar oud en ik studeer Geneeskunde. Ik kom uit een klein dorpje vlakbij ‘s Hertogenbosch. In mijn vrije tijd ben ik op het hockeyveld te vinden of op het podium in het theater. Ik sport graag en vind het leuk om tijd te besteden met familie en vrienden. Ik ben dol op sneeuw, maar ook op de zomer. Voor de zon, de zee, het strand en een koud biertje mag je mij ‘s nachts wakker maken! Na twee jaar met veel plezier lid te zijn geweest van de PR-commissie binnen MUSTANGH, heb ik heel erg veel zin om dit jaar de positie van Onderwijscommissaris te vervullen binnen het MUSTANGH bestuur! Het leuke aan MUSTANGH vind ik dat we met een hechte groep studenten zo ontzettend veel bereiken in het WGH en ik kan niet wachten om ook dit jaar weer iets moois neer te zetten!

 

 

Acquisitiecommissaris: Peggy Ummels

Hoi allemaal! Ik ben Peggy Ummels en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit Houthem, een klein dorpje in de buurt van Maastricht. Ik zit nu in mijn derde jaar van de studie geneeskunde. Naast mijn studie handbal ik nog een paar avonden in de week bij de vereniging uit mijn dorp. Verder vind ik het leuk om in mij vrije tijd met vrienden af te spreken. Ik vind MUSTANGH een erg mooie organisatie met ook een mooi doel. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel verandering deze organisatie teweeg kan brengen en dat terwijl hij door studenten gerund wordt. Vorig jaar heb ik bij al bij de acquisitiecommissie van MUSTANGH gezeten en dit sprak mij zo aan dat ik heb besloten om een jaartje bestuur te gaan doen als acquisitie-commissaris. Ik kijk er erg naar uit om mij weer in te zetten voor MUSTANGH en hopelijk het WGH in Ghana verder te kunnen helpen!

 

PR-commissaris: Lotte Flachs

Hallo allemaal. Ik ben Lotte Flachs. Ik ben 21 jaar en zit momenteel in mijn tweede jaar geneeskunde. Voordat ik in Maastricht kwam studeren, deed ik Biomedische Wetenschappen in Hasselt. Ik woon in een dorpje net over de grens in België. Ik hou van dansen, lekkere etentjes en drankjes doen met mijn vrienden. Ik was op zoek naar een leuke bezigheid naast mijn studie, daarom heb ik gesolliciteerd voor een functie binnen het MUSTANGH bestuur. Ik ben super blij om dit jaar de PR commissaris te zijn! Ik kijk er naar uit om MUSTANGH bekender te maken onder de studenten, samen met de commissie! Fun fact over mij: mijn vrienden zeggen dat ik een ‘hondenradar’ hebt. Overal waar ik kom, zie ik elke hond in de buurt.