• Universiteitssingel 50, 6200 MD Maastricht
  • +31640030849

Bestuur

Het bestuur van MUSTANGH Foundation 2018-2019 heeft zich als volgt geconstitueerd:

Voorzitter: Fauve van Veen
Akwaba! (Twi/Ghanees voor ‘Hallo’) Mijn naam is Fauve van Veen en ik kom uit Maastricht. Ik ben een zeer gedreven Biomedical Sciences studente van 20 jaar en zit nu in mijn derde jaar van de Engelstalige bachelor. Naast mijn studie sport en reis ik veel, train ik graag met mijn honden, geniet ik van cabaret en culinaire hoogstanden, en bezoek ik festivals. Aangezien ik nog tijd over had voor een extra uitdaging naast mijn studie, greep ik mijn kans en solliciteerde ik bij de unieke organisatie, MUSTANGH. Vanaf het komende jaar ga ik de voorzittersfunctie van MUSTANGH bekleden. Wat mij enthousiast maakt over MUSTANGH is dat ik me via deze weg actief kan inzetten voor een goed doel. Daarnaast vind ik het een ontzettende eer om het medische welzijn van het West Gonja Hospital te mogen verbeteren en meer te leren over de gezondheidszorg in Ghana. Ook kijk ik ernaar uit om als bestuur mooie resultaten neer te zetten en medische voortgang te boeken na periodes van flink organiseren, plannen en overleggen. Kortom, ik heb er heel veel zin in om er samen met mijn bestuur een succesvol jaar van te maken!

Vicevoorzitter: Laura Cammaert
Hoi allemaal! Ik ben Laura Cammaert en ik zal dit jaar de functie van vicevoorzitter op me nemen. Jullie kennen mij misschien al van vorig jaar, want ik heb afgelopen jaar de functie van PR-commissaris uitgevoerd. Ik ben 21 jaar oud en zit in mijn derde jaar van geneeskunde in Maastricht. Naast mijn studie ben ik graag aan het sporten (hardlopen of spinnen) of ga ik wat gezelligs doen met vriendinnen. Vorig jaar was ik op zoek naar een uitdaging naast mijn studie, deze heb ik gevonden en ik heb er een erg gezellig jaar bij MUSTANGH op zitten. Ik blijf het bijzonder vinden dat deze Foundation volledig gerund wordt door studenten die zich inzetten voor het WGH in Ghana! Ik heb er zin in om volgend jaar hier weer mijn steentje aan bij te dragen!

Secretaris: Julia van den Brink
Hallo lieve mensen! Ik ben Julia van den Brink, 21 jaar en ik ben in september 2017 begonnen met Geneeskunde. Komend jaar zal ik de functie van Secretaris van MUSTANGH foundation op mij nemen, waar ik heel erg veel zin in heb! Naast mijn studie geef ik bijles, reis ik graag en vind ik het leuk om met vriend(inn)en af te spreken. Ook heb ik al langer een grote passie voor het helpen verbeteren van ons oneerlijk verdeelde wereldje en dus zit ik nog bij een andere vrijwilligersorganisatie die zich op nationaal niveau inzet en heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Europa. Toch is Afrika altijd in mijn achterhoofd gebleven, omdat de mensen daar de hulp nog zo veel harder nodig hebben dan ik mij – gelukkig maar – kan voorstellen. MUSTANGH combineert alles waar ik mij zo graag voor inzet: de gezondheidszorg, het helpen van mensen op een lokaal niveau waardoor zij zelfstandig kunnen functioneren en internationale integratie.  Ik ben er dan ook van overtuigd dat we er een heel mooi jaar van gaan maken als het nieuwe bestuur van MUSTANGH en samen een steentje kunnen bijdragen aan de gezondheidszorg in het West Gonja Hospital!

Penningmeester: Maud Cox
Hoi allemaal! Mijn naam is Maud Cox, ik ben 20 jaar oud en zit in het derde  jaar van mijn studie geneeskunde. Komend academisch jaar zal ik doorgaan met mijn functie als penningmeester binnen het bestuur van MUSTANGH! Afgelopen bestuursjaar is me zo goed bevallen dat ik nog niet wilde stoppen. Ik vind het namelijk geweldig leuk om me, samen met mijn bestuursgenoten, in te zetten voor het West Gonja Hospital in Ghana. Het geeft namelijk veel voldoening om hard voor een sponsorproject te werken en daar dan eigenlijk vrijwel meteen de resultaten van te zien/horen. Dat vind ik het mooie aan MUSTANGH: een kleine organisatie met een groots effect. Ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend jaar het goede werk gaan voortzetten en er wederom een fantastisch bestuursjaar van gaan maken!

Acquisitiecommissaris: Sophie van de Walle
Hallo allemaal! Ik ben Sophie van de Walle en ga komend jaar de rol van acquisitie commissaris vervullen binnen MUSTANGH. Ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie geneeskunde. Ik kom oorspronkelijk uit Oirsbeek, een klein dorpje niet zo ver van Maastricht. Naast mijn studie doe ik aan paardrijden en ben ik lid van M.S.R.V. Saurus. De tijd die ik overhoud, breng ik door met vrienden. Omdat ik al van jongs af aan geïnteresseerd ben in de Afrikaanse gezondheidszorg, was MUSTANGH de perfecte organisatie om me bij aan te sluiten. Ik ben nog steeds erg onder de indruk van het feit dat een relatief ‘kleine’ organisatie zo’n groot verschil kan maken in het leven van talloze mensen, in een gebied zo groot als Limburg, Brabant én Zeeland! Ik hoop dat ik komend jaar nog veel mag bijdragen aan de projecten binnen MUSTANGH en er zo voor kan zorgen dat de mensen in Ghana toegang behouden tot de goede gezondheidszorg die zij verdienen. Ik heb onwijs veel zin in het bestuursjaar en ga samen met mijn commissie streven naar geweldige resultaten!

Onderwijscommissaris: Kirsten Waanders
Hoi allemaal! Ik ben Kirsten Waanders, 22 jaar oud en studeer nu al ruim drie jaar aan de Universiteit van Maastricht. Ik ben klaar met mijn bachelor Biomedische Wetenschappen en zit nu in mijn derde jaar van Geneeskunde. Voordat ik werd aangenomen voor het bestuur als commissaris onderwijs heb ik een jaar in de PR-commissie van MUSTANGH gezeten wat een ontzettend leuke ervaring was! Naast het studeren vind ik het in mijn vrije tijd ontzettend leuk om heel veel te reizen, te squashen, hockeyen, snowboarden, tekenen, lezen en koken. Leuk feitje over mij, ik ben compleet verslaafd aan de naturel ribbel chips van de plus en deze kopen mijn vrienden ook standaard als ik weer eens een avondje kom bankhangen. Ik heb ontzettend veel zin om mijn bestuursjaar te beginnen en ga er met de rest een onwijs gaaf jaar van maken! ​

PR-commissaris: Véronique Hulsmans
Hallookes! Mijn naam is Véronique Hulsmans. Ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede jaar van Geneeskunde. Ik ben opgegroeid in een klein stadje in België net over de grens, maar een half uurtje van Maastricht.  Na de middelbare school twee jaar geleden te hebben afgerond ben ik naar het pittoreske Maastricht verhuisd. Voor Geneeskunde heb ik nog een jaar Gezondheidswetenschappen gestuurd. Van kleins af aan wilde ik dokter worden. Het in staat zijn om iemand te helpen en een leven te verbeteren, leek me geweldig. Mijn familie bestaat uit veel artsen, dus je zou kunnen zeggen dat het in het bloed zit! Naast studeren, probeer ik ook tijd te maken voor andere leuke dingen. Zo zit ik bij studentenvereniging KoKo en bij het damesdispuut Popino. Vrijwilligerswerk bij Artsen Zonder Grenzen heeft me altijd al aangesproken. Ik hoop dat ik ooit de kans krijg om hiervoor te mogen werken als ik eenmaal arts ben. In de tussentijd zocht ik naar iets wat ik naast mijn studie kon doen wat met vrijwilligerswerk te maken had. MUSTANGH sprak me daarom enorm aan. Vooral het feit dat je met een groep studenten toch een grote invloed kan hebben. MUSTANGH houdt het kleinschalig, maar de effecten van je inzet zijn direct te zien. Ik heb enorm veel zin om de PR-commissaris van jaar 2018/2019 te zijn en de naamsbekendheid van MUSTANGH nog meer te vergroten. Het wordt een top jaar en kan niet wachten om er met mijn commissie er voor 200% in te vliegen

Lees meer: PR-commissie