Gezondheids-wetenschappen

Bachelor Gezondheidswetenschappen
Naast de stages voor geneeskundestudenten bieden wij ook mogelijkheden voor studenten van de studie gezondheidswetenschappen om een stage in Ghana te lopen. Hiervoor bieden wij geen vast programma aan maar bespreken we de mogelijkheden met de student en stellen we het programma daarvoor samen. Zo is het mogelijk om je thesis in Ghana te schrijven.  De student bepaald het onderwerp en wij zullen met het ziekenhuis overleggen of dit mogelijk is.

Onderwerpen waar je aan kunt denken zijn:
– research into WHO guidelines (about HIV or tuberculosis etc.) on a local scale
– research into eating habits
– research into why patients don’t take their medicine
– research into why patients don’t show up for follow-up
– research into why doctors prescribe so much antibiotics
– research into local policy for malnutrition for example

Deze stages zijn niet alleen geschikt voor bachelor studenten, ook als master student zijn er mogelijkheden om een stage in het West Gonja hospital te lopen. De periode waarin je deze stage loopt staat niet vast, ook dit kan aansluiten op wat voor de student mogelijk is.

Echter, GEZP-studenten en keuze-coschappers hebben altijd voorrang op andere studenten. Alleen als er voldoende plaats is in het MUSTANGH huis kunnen andere studenten overwogen worden.

MUSTANGH regelt het grootste deel van de stage voor jou! (Reis, verblijf, contact, visum). Kijk voor informatie hierover onder het kopje  Praktische zaken.

Lijkt het jou interessant om je te verdiepen in de Ghanese gezondheidszorg? Of heb je vragen over de mogelijkheden voor jou als student van gezonheidswetenschappen? Neem contact met ons op via ons e-mail adres: info@mustangh.nl

Master Healthcare Policy, Innovation and Management
Vanaf 2014 is het mogelijk om via MUSTANGH een onderzoek te doen in het West Gonja Hospital voor de master Healthcare Policy, Innovation and Management.

Als student analyseer je het beleid van het ziekenhuis en/of de organisatorische/structurele karakteristieken van het ziekenhuis. Op basis van deze analyse zou je het ziekenhuis aanbevelingen kunnen geven. Op deze manier helpt de student de Noord-Ghanese gezondheidszorg te verbeteren. De student zal het onderwerp en onderzoeksvoorstel samen met vertegenwoordigers van het ziekenhuis en MUSTANGH ontwikkelen.

Geïnteresseerde studenten moeten aan het volgende voldoen:
– De student moet onafhankelijk (kunnen) werken en initiatief nemen;
– De student wordt de mogelijkheid gegeven om vaardigheden te ontwikkelen en zijn of haar kennis over een gezondheidszorgorganisatie in een ontwikkelingsland. Hij/zij zal ontdekken hoe het is om met beperkte middelen en materialen te werken en moet hier toe in staat zijn.
– De student zal de gegevens verzamelen door het interviewen van mensen (het management team, de zusters of patiënten) en uit ziekenhuisdocumenten. Het is belangrijk om het bestuur te betrekken en samen te brainstormen.

MUSTANGH regelt het grootste deel van de stage voor jou! (Reis, verblijf, contact, visum). Kijk voor informatie hiervoor onder het kopje Praktische zaken.

Heb jij interesse of vragen over deze stage? Neem contact met ons op via info@mustangh.nl.

 

 

Lees meer: Verpleegkunde