Wijnproeverij P-Universeel

Vrijdag 15 januari was het zover. Onze leden hadden eindelijk een gerechtvaardigd excuus om een avond lang wijn te drinken. Sorry, ik bedoel natuurlijk nippen, we houden het bij MUSTANGH wel classy. We hadden namelijk een wijnproeverij voor de personeelsvereniging van de Universiteit Maastricht georganiseerd. Uiteraard is het op zo’n avond het voornaamste doel van onze stichting om, simpel gezegd, donaties binnen te halen. Daarom begonnen we met een korte presentatie van Céline waarin zij uitlegde waar wij voor staan en wat wij zoal doen met het geld dat wij van onze sponsors krijgen. Maar, daarnaast is het voor ons ook heel belangrijk om zoveel mogelijk mensen over MUSTANGH te vertellen, in de hoop dat we op deze manier meer naamsbekendheid krijgen. En wat is nou bij uitstek de beste manier om ervoor te zorgen dat mensen je niet vergeten? Juist, een gezellige avond. En wanneer hebben mensen het gezellig? Juist, als er drank in het spel is. Maar zoals ik al zei, houden wij het natuurlijk wel classy. Vandaar dat we hulp hadden ingeschakeld van Thiessen Wijnkoopers, te Maastricht. Dit is de oudste wijnhandel van Nederland, gesticht in 1717. Ooit begonnen door de familie Thiessen en na het overlijden van de laatste afstammeling, Joseph Thiessen (1907), verkocht aan een investeringsmaatschappij. Het pand stamt nog uit de beginjaren en dat is absoluut te merken tijdens de rondleiding. We werden door onze gids meegenomen naar de oude kelders, die vooral gebruikt worden voor de opslag. Dit allemaal onder het genot van een drankje, geen champagne, want sinds die avond zijn we erachter dat bubbelende wijn alleen champagne genoemd mag worden als het daadwerkelijk uit de Champagne streek komt. U merkt het, we hebben wel degelijk opgelet tijdens de rondleiding. Maar hoe deze bubbelende wijn dan wel heette, dat is ons helaas even ontschoten… Blijkbaar toch niet zó goed opgelet. Enfin, na de rondleiding werden we naar een kamer geleid waar het daadwerkelijke proeven mocht plaatsvinden. We kregen 5 wijnen, waaronder 2 witte en 3 rode wijnen. Bij elke wijn vertelde onze gids ons nog iets over die specifieke wijn. Sommigen hadden beduidend meer wijnkennis dan anderen en konden dan ook goed meepraten met de gids, maar kenner of niet, ze gingen er bij iedereen even goed in. Wat ook erg goed naar binnen ging was het lekkere brood met de verschillende soorten kaas, waaronder bijvoorbeeld de Manchego uit Spanje. Om een lang verhaal kort te maken. Het was een erg geslaagde avond, met erg lekker drinken, erg lekker eten en erg goed gezelschap. De foto’s van deze gezellige avond zijn te vinden op de fotopagina!