West Gonja Hospital

Het West Gonja Hospital (WGH) ligt in Damongo, hoofdstad van het West Gonja District. Het is een missie ziekenhuis. Dit betekent dat het gerund wordt door een Bisdom en Bisschop en de meeste verpleegkundigen zijn nonnen. 47.509 mensen zijn aangewezen op de medische hulp van het WGH.

Het ziekenhuis telt 160 bedden in 6 verschillende zalen, onder meer voor chirurgie, pediatrie en verloskunde. Verder is er een polikliniek, een eerstehulpafdeling, een röntgenkamer en een klein laboratorium. Het ziekenhuis beschikt over een uitgebreide Family Medicine afdeling, waar zorg voor moeder en kind wordt aangeboden. Op de kinderafdeling is plaats voor 44 zieke kinderen. Tevens wordt er preventie- en gezondheidsvoorlichting gegeven. In de omringende dorpen in het West Gonja District liggen acht Health Centers. In deze Health Centers zijn geen dokters werkzaam.

Het West Gonja Hospital is gevestigd door een landbouw bedrijf (Workers’ Brigade), om als een kliniek te dienen die de basis gezondheidsbehoeftes kon aanbieden voor zijn werknemers. In 1954 nam de Katholieke Kerk de administratie van het ziekenhuis over. Tegenwoordig wordt het ziekenhuis geleidt door de Sisters of Mary Immaculate (SMI), die het in juni 1999 hebben overgenomen van de SSpS Congregation. Vanaf 1954 kent het ziekenhuis sterke progressie en ontwikkeling in zowel infrastructurele uitbreiding als dienst voorzieningen.

Management staf
Dr. Jonathan – Medisch directeur
Sr. Genevieve – Verpleegkundigen Manager
Sr. Seraphine Adiyaga – Accountant
Dr. Tony – Arts
Dr. Gandaa – Arts
Mr. Remy – Contactpersoon MUSTANGH

 

 

Lees meer: Organisatie