Bestuur

Het bestuur van MUSTANGH Foundation 2017-2018 heeft zich als volgt geconstitueerd:

Voorzitter: Lieke Weterings
Hoi allemaal! Ik ben Lieke Weterings en in het komende jaar zal ik opnieuw de voorzitter van MUSTANGH zijn. Ik ben 21 jaar oud en zit momenteel in mijn eerste jaar van de psychologie master. Naast mijn studie ben ik graag aan het spinnen of kitesurfen of ga ik wat gezelligs doen met vriendinnen. Twee jaar geleden ben ik gaan zoeken naar iets nuttigs om mijn vrije tijd aan te besteden. Al snel was ik onder de indruk van het werk dat MUSTANGH verricht en heb ik gesolliciteerd voor de functie van voorzitter. Ondanks dat ik geen geneeskunde studeer, ben ik erg enthousiast over de win-winsituatie die door MUSTANGH gecreëerd wordt, namelijk verbetering van het West Gonja Hospital maar ook de enorm bijzondere ervaring die geneeskundestudenten uit Maastricht mogen meemaken. Ik wil me het komende jaar dan ook opnieuw voor 100 % inzetten om deze lijn door te trekken en nog meer mooie doelen te bereiken. Samen met de andere bestuursleden hoop ik er dit jaar alles uit te halen wat erin zit. Ik heb er zin in!

Vicevoorzitter: Celine Vilters
Hallo allemaal! Ik ben Celine Vilters en komend jaar zal ik weer met veel plezier de functie van vicevoorzitter op me nemen. Ik ben 20 jaar oud en zit in mijn derde jaar van geneeskunde in Maastricht. Wanneer ik niet aan het studeren ben bak en reis ik graag. Oorspronkelijk kom ik uit Linne, dit is een héél klein dorpje in Limburg, ik ben dus lekker dicht bij huis gebleven. Van jongs af aan wilde ik al arts worden en toen ik op de middelbare school zat kwam hier een interesse voor ontwikkelingswerk bij. MUSTANGH is natuurlijk de perfecte manier om deze twee passies te combineren. Ik vind het goed dat MUSTANGH zich op lokaal niveau inzet. Hierdoor kun je direct zien waar je het allemaal voor doet en weet je zeker dat de hulp goed terecht komt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij ons vooral richten op educatie, want dit zal leiden tot de ontwikkeling en zelfstandigheid van het ziekenhuis. Mijn eerste jaar als vicevoorzitter is zo goed bevallen dat ik me dit jaar opnieuw hiervoor in wil zetten. Het lijkt mij een mooie uitdaging om volgend jaar een klein stapje dichter bij onze doelen te komen!

Secretaris: Michelle Kusters
Hallo allemaal! Ik ben Michelle Kusters, 22 jaar oud, en ik zal komend jaar met veel plezier de functie van secretaris vervullen. Ik zit nu in mijn vijfde jaar van Geneeskunde en wil de reguliere co-schappen graag gaan combineren met een master in Global Health. Als ik niet achter de artsen aanren in het ziekenhuis – het lijkt soms een sport om ons als co-assistent af te schudden – hou ik mezelf bezig met het spelen van saxofoon en piano of ga ik gezellig met vrienden iets drinken. Daarnaast hou ik erg van reizen en heb ik het geluk al twee keer in Afrika te zijn geweest. Toen ik twee jaar geleden in Madagaskar was voor een project tegen ondervoeding bij kinderen ben ik een beetje verliefd geworden op dit continent.  De natuur, cultuur en vooral ook de mensen vond ik geweldig. Helaas was er ook veel ellende en armoede in de regio waar ik verbleef en vond ik het frustrerend dat ik zo weinig kon betekenen. Toen ik hoorde dat MUSTANGH nieuwe bestuursleden zocht, greep ik snel mijn kans. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om deze nieuwe uitdaging samen met mijn mede bestuursleden aan te gaan!

Penningmeester: Maud Cox
Hoi hoi! Ik ben Maud Cox, 19 jaar oud en tweedejaars geneeskundestudent. Ik stel me graag voor als de nieuwe penningmeester van de MUSTANGH foundation! Ik heb geen spannend reisverhaal om jullie te vertellen maar het is eigenlijk mijn droom om een verre reis te maken naar een derde wereld land en vrijwilligerswerk te doen, die er ook toe heeft geleid dat ik heb gesolliciteerd voor het bestuur van MUSTANGH. Wat mij het meeste aantrok in deze organisatie is, naast het geweldige werk dat ze verrichten, dat een klein groepje studenten een grote passie voor Afrika deelt en dat er een echt doel is waar hard voor gewerkt wordt. In het ziekenhuis in Ghana dat MUSTANGH steunt is er namelijk een groot tekort aan medische staf, en met het aanbieden van opleidingen en stage van geneeskundestudenten uit Maastricht kunnen we dat tekort proberen op te vullen. Naast mijn studie, zwemmen en gave dingen doen met mijn beste vriendinnen en familie zocht ik naar een nieuw avontuur waarbij ik me niet alleen zelf kan ontwikkelen op onbekend gebied maar ook andere mensen kan helpen die niet dezelfde faciliteiten hebben als wij. Misschien klinkt het super naïef, maar het heeft me van kleins af aan verbaasd dat er mensen op de wereld zijn die niet dezelfde dingen hebben of dezelfde dingen kunnen doen die wij hier heel normaal vinden. Dus ik vond dat het nu wel eens tijd werd om zelf aan het werk te gaan! Ik ben ervan overtuigd dat we door allemaal samen te werken ook iets voor de mensen in Ghana kunnen betekenen en hen de steun in de rug te geven die ze zo hard nodig hebben! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om me volgend studiejaar volledig in te zetten voor deze fantastische organisatie!

Acquisitiecommissaris: Denise de Bock
Akwaba! (Twi/Ghanees voor hallo) Aangezien ik het komende jaar aan de slag zal gaan als acquisitiecommissaris, zal ik mezelf eens voorstellen. Mijn naam is Denise de Bock, ik ben 20 jaar en zit op het moment in het derde jaar van mijn studie geneeskunde.
Naast mijn studie sta ik bij evenementen om eerste hulp te verlenen, geef ik bijles en doe ik aan sport (welke sport dat wisselt bij mij nogal van tijd tot tijd). Verder houd ik ontzettend veel van koken en heb ik een enorme passie voor muziek. Vandaar dat ik ook piano speel. Afgelopen jaar, rond april, kwam er een nieuwe passie om de hoek kijken doordat ik MUSTANGH heb leren kennen via een vriendin. Ik wist al vrij snel dat ik me bij deze organisatie wilde voegen aangezien ik het zo fascinerend vond hoe een kleine groep studenten in Maastricht zo veel kon betekenen voor een ziekenhuis in Ghana, namelijk het West Gonja Hospital. Vandaar dat ik lid ben geworden van de acquisitiecommissie. Na een jaar in deze commissie te hebben gezeten, wilde ik heel graag meer voor zowel MUSTANGH als het ziekenhuis gaan betekenen. Ik heb er dan ook ontzettend veel zin in om samen met mijn bestuur en commissie ertegenaan te gaan bij MUSTANGH!

Onderwijscommissaris: Anniko Snoeren
Hallo allemaal! Ik ben Anniko Snoeren, 19 jaar oud en tweedejaars geneeskundestudent. Naast mijn studie vind ik het leuk om bezig te zijn met muziek, te reizen of gewoon gezellig te borrelen met vrienden. Daarnaast ben ik ook actief bij de studievereniging. Afgelopen jaar heb ik met veel plezier in de acquisitiecommissie gezeten bij MUSTANGH. Aankomend jaar zal ik de functie van onderwijscommissaris op mij nemen. In eerste instantie ben ik bijMUSTANGH terecht gekomen, omdat het veel overlapping heeft met mijn interesses. Ik heb namelijk een voorliefde voor Ghana, sinds ik daar vrijwilligerswerk heb gedaan in de zomer van 2015. Daarbij ben ik (zoals je wel verwacht) geïnteresseerd in de gezondheidzorg. Het mooiste aan deMUSTANGH Foundation vind ik dat het duurzaam te werk gaat en kansen geeft aan coassistenten om een bijzondere ervaring op te doen. Ik heb heel veel zin om hier volgend jaar mijn steentje aan bij te dragen!

PR-commissaris: Laura Cammaert
Hoi allemaal! Graag wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Laura Cammaert, 19 jaar en ik kom uit Oostburg in Zeeland. Ik ben afgelopen jaar naar Maastricht verhuisd voor mijn studie Geneeskunde en omdat ik naast mijn studie nog wat tijd over had was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. En deze heb ik gevonden! Komend jaar mag ik de functie PR-commissaris gaan vervullen binnen het bestuur van MUSTANGH. Een erg leuke uitdaging waar ik ook veel zin in heb! Al lang heb ik de droom om mensen te helpen in Afrika, daarom dat de MUSTANGH foundation mij zo aansprak. Wat ik zo mooi aan de MUSTANGH foundation vind is dat het helemaal gerund wordt door een klein groepje studenten die zich inzetten voor een ziekenhuis in Ghana. Ik heb er erg veel zin in om komend jaar met mijn commissie en het bestuur aan de slag te gaan om MUSTANGH op de kaart te zetten!

 

 

Lees meer: PR-commissie